Games Domare förstärker  

Till årets MK Open så förstärks domarteamet av två stycken etablerade domare från CrossFit Games. Det är Noelia Barrancos och Lorna Hadley som ansluter till de övriga domarna.
-Även om CrossFit är en relativt ung sport så har redan ett sammansvetsat gäng av erfarna domare bildats och några av CrossFit domarna är med och dömmer tävlingar runt om i Europa flera gånger per år, berättar Mats Berg, som är Måndagsklubbens domarchef. Mats, som själv dömt på Regionals, upplever att kvaliten höjts avsevärt på bedömningen men understrycker samtidigt att utvecklingen pågår hela tiden. 
-Tävling i CrossFit är ett växelspel mellan atleter och domare. Atleterna idag vet vad de ska göra för att få repetitionerna godkända så om man undviker att utforska gråzonen så kommer det bidra till att vi får så rättvisande resultat som möjligt, fortsätter Mats.
Till hela tävlingen kommer det behövas hela 35 domare.
-På grund av sjukdomar och verkligheten har vi fått några förhinder så just nu saknas det tre stycken domare för att vi ska vara fulltalliga, berättar Mats. Den som är domare få subventionerat boende, fri mat hela helgen samt produkter från våra sponsorer samt en oförglömlig upplevelse avslutar Mats.
Här anmäler du ditt domarintresse.

Några välkända domare på den svenska CrossFitscenen. David Thorp, Christoffer Johansson och Mats Berg. Foto:Boxpeak

Etiketter: mk open lugnet judge domare

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter