Ödmjuk Långsved favorit i herrklassen

Han vann SOFT(Swedish Open Fitness Tour i fjol), han vann också MK Open 2014. Då kunde man betrakta honom som årets Rookie på den svenska CrossFitarenan. I år slutade Viktor Långsved på 7:e plats i Europa under Open och nu ligger han i hård träning inför nästa stora mål: Regionals i Köpenhamn. Vi tog tempen på titelförsvararen inför MK Open i Falun 18-19 april.

Vad är dina mål inför tävlingen?
-Mina mål inför tävlingen är att träna stenhårt inför Regionals och försöka vara toppad tills dess, och se MK Opensom en del i träningen. Allt fokus kommer ligga på Regionals men jag kommer ändå köra 100% på MK. Jag tror att MK Open blir en bra uppladdning för mig inför Regionals, jag älskar att tävla och vet att MK Open blir en grym tävling med många otroligt duktiga atleter.

Hur känns det nu efter open? Laddad? Sliten?
-Samma vecka som Open tog slut var jag ganska tom i huvudet, men samtidigt sjukt laddad efter allt som skedde under Open. Nu är det bara fokus framåt, Open är slut och nu är det nästa utmaning. Jag tror att träningen som kommer blir tuff, och den kommer slita hårt på mig. Dock så är det så man måste jobba inför en viktig tävling, bryta ner och sedan toppa. Det kommer bli fantastiskt roligt!

Vem blir din farligaste konkurrent på MK Open?
-Jättesvårt att säga. Jag tror det är omöjligt att förutse en vinnare till tävlingen, då det är väldigt duktiga grabbar med. De som alltid är vassa på tävling är ju Malmö-grabbarna David och Jocke, sedan är Elebro och Ledin alltid farliga. Men som sagt, vem som helst kan vinna

Tänker du satsa på touren i år?
-Jag tror det! Först och främst vill jag satsa stenhårt på Regionals och se hur det går där. Sedan vill jag självklart tävla mer i år. Touren är en rolig grej som händer i Sverige tycker jag, och det är roligt att vara en del av den. Sedan så skulle det självklart vara roligt att försöka försvara vinsten från förra året!

Vad hoppas du att du får se för grenar?
-Jag hoppas vi får se en liknande tävling som var förra året. Den var riktigt bra rakt igenom. Alla event, förutom burpee-kbswing övningen, var grymma tycker jag. Bra blandning av tester, mördarbacken, oly-maxning, ren CrossFit-metcon och sedan en final med mycket barbell. Klockrent! Jag vet att MK Open alltid är en tävling av hög klass så jag är inte ett dugg orolig!

Långsved tränar på Korpen Gävles gym "Pang CrossFit" där Martin Larsson byggt upp en fin verksamhet. Sedan lång tid tillbaka har dock Långsved varit Coachad av Mr Gorillafitness, Marcus Herou. Vi önskar Viktor och alla andra tävlande i herrklassen stort lycka till! På onsdag nästa vecka släpps grenarna. Biljetter för publik går att köpa här.

.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter