Fri entre På Hinderbanan!

Om exakt två dygn, på onsdag klockan 16.00, släpps grenarna i sin helhet. Vi vill ändå redan nu flagga för att gren ett blir riktigt spektakulär. Utan att avslöja för mycket så skall de över 300 tävlande ta sig upp för den mycket branta stigningen upp till Hopptornet på Lugnet. Väl uppe på toppen möts de möra atleterna av en klassisk hinderbana. Den exakta fallhöjden avslöjas inte men den är betydligt högre än "Mördarbacken" som användes vid VM tävlingarna på skidor för några veckor sedan. 
-Och brantare, mycket brantare berättar en av arrangörerna Jonas Flank. Att sedan mötas av en hinderbana när man väl är uppe ger ju bara lite extra krydda till utmaningen.
-Hinderbanan bygger vi tillsammans med Toughrace.se. De har betydligt större erfarenhet än oss på sånt här så det känns bra, fortsätter Jonas. 

Passa på att Testa Den  NYA Bergbanan

Om du inte hunnit testa den nya bergbanan på Lugnet så kan du passa på att göra det i och med gren 1. Du får en ordentlig vy över tävlingsbanan!  Bergbanan öppnar klockan 09:00 på lördag. Den kostar 40:- / person tur och retur och man köper biljett i receptionen inne på Lugnet ( Mitt emot entrén till tävlingshallen). 
20 vuxna går in samtidigt i Bergbanan och den tar tur och retur sex minuter att åka. Självklart kan man gå upp också. Om du tänker gå upp så uppmanar vi publik att använda serpentinvägarna på den motsatta sidan av Hoppbackarna. Samma vädjan har vi till atleterna, att de går ner de på den högra sidan, sett från toppen. Det går att ta sig till målområdet med bil också. Kör mot Hopptornen och parkera vid "Kårestugan." Måndagsklubben tar ingen entre under gren ett som pågår mellan 08.30-10.30 nu på lördag. Vill du fortsätta följa den rafflande fortsättningen inne i FK Arena så kan du köpa biljetter på plats på Lugnet för 90 kronor för heldag eller 120 kronor för hela helgens tävlingar. Ungdomar mellan 7-15 år betalar halva priset och är man under sju år går man in gratis!


Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter