Allt om årets lagtävling på MK open

Mindre än 2 månader kvar till tävling och hög tid att presentera förutsättningarna för lagtävlingen i årets upplaga av MK Open. 50 anmälda lag med sex deltagare i varje lag ger hela 300 tävlande, enbart i lagtävlingen. Det är utan tvekan rekord i dessa sammanhang. Alla lag är garanterade 5 events under lördagen, därefter följjer succesiv utslagning under söndagen. I varje event mobiliserar laget två herrar och två damer. Precis som vilken fotbollsmatch som helst så är lagen inte tvingade att använda sina deltagare "rättvist" fördelat över grenarna utan det är upp till laget att taktiskt bestämma vem eller vilka som ska delta i de olika grenarna beroende på förutsättningar och dagsform. Det betyder alltså att ett lag som drabbas av sjukdom, skada eller förhinder hos en eller ett par deltagare inte behöver lämna WO. Ett lag som har minst två damer och/eller två herrar kan alltså komma till start om man ställer in sig på en intensiv och extra utmanande dag. Det finns ingen kravspec på lagdeltagarna. Grenarna, framförallt kvalgrenarna, är utformade så att atleter med lite erfarenhet av CrossFit kan bidra på ett eller annat sätt,

Det är viktigt att lagkaptenen senast 16 april har skrivt in vilka som ingår i laget samt att man efter det inte ändrar lagnamn. Från den 16 april går det heller inte längre att sälja sin plats i lagtävlingen. Lagkaptenen administrerar själv sitt lag på http://mkopen2016.boxpeak.com/athlete/showCompetition.do?competitionId=38

För första gången är lagtävlingen en del av SOFT. SOFT består 2016 av två lagtävlingar, förutom MK Open så är det Roslagen open i höst. Meningen är att fyra av de sex som deltager i MK Open skall utgöra laget i Roslagen Open. Roslagen Open kommer att hålla platser till deras tävling till de lag som placerar sig topp 15 vid MK Open. Det lag som har bästa totalplaceringen i de båda lagtävlingarna vinner Svenska Öppna Fitness Touren och kan titulera sig sveriges mest vältränade Affiliate/Gym. Förutom nyttopriser så vinner man även äran och prispengar om man vinner totala lagtävlingen i SOFT 2016.

Sist men inte minst vill vi uppmärksamma alla lag på att det är hög tid att boka boende. Vi har fortfarande hotellpaket med frukost och middag till riktigt bra priser. Glöm ej ange bokningskoden MK OPEN! Här hittar du våra boendealternativ: BOENDE MK OPEN 2016


 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter