Ingen Mördarbacke i år!

Landslagsaktuella Tyngdlyfterskan Patricia Strenius går i mål i den rafflande MK Open finalen 2014. Trots att hon påtalade att löpning inte var hennes starka sida lyckades hon vinna finalen och hamna på prispallen
Landslagsaktuella Tyngdlyfterskan Patricia Strenius går i mål i den rafflande MK Open finalen 2014. Trots att hon påtalade att löpning inte var hennes starka sida lyckades hon vinna finalen och hamna på prispallen

En gång är ingen gång, två gånger en vana. Många har bildat sig uppfattningen om att MK Open alltid inleder lördagen med Mördarbacken. Så var dock fallet 2014, då tävlingsdeltagarna fick springa runt backhopparnas underbacke. Så också 2015. Då blev det än mer besvärligt, hela hoppbacken uppför där hinderbanan väntade på atleterna uppe på toppen. Som pricken över i:et. Faktum är att MK open ända sedan 2012 inletts med någon form av löp och/eller hinderbanegren. Men i år skippar vi alltså backen. Vi kommer inte ens att springa den utför.

Vilka grenar det blir exakt får du veta här på tisdag nästa vecka. Att utse den bäst allroundtränade atleten blir mycket mer rättvisande om vi får in dimensionen som en hinderbana ger oss. Vi tror också att förmågan att kontollera sin kropp ute i naturen ger en viktig dimension till tävlingen. Utan att säga för mycket så gillar vi olika. Olika typer av terräng, olika atmosfärer, olika föremål och olika element ger oss en förstålse för hur allsidigt atleten har förberett sig. Vem som helt enkelt kommer leverera bäst på var och en av de sju grenarna. Men mitt i prestationssamhället och tal om leveranser gäller samtidigt det att reflektera över syftet med vår träning. Tränar vi för att leva eller lever vi för att träna. Av över 400 startande är det endast ett fåtal som kommer vinna. De flesta av oss vill bara ha kul. Och kul kommer vi ha! Vi arrangörer är rörande överrens om att programmet i sin helhet är utmanande och kul! Det handlar om att göra en tävling som vi själva skulle vilja deltaga i, det här är en sådan tävling! Kanske framförallt lagtävlingen, som i år kommer bli riktigt kul att utföra på plats, det är vi övertygade om. På tal om lagtävlingen så får vi frågor om frånfall och om man ska vara med eller inte med en eller ett par personer som har fallit ifrån. Vi säger: Deltag, ni kommer ju ha ett bra och vattentätt argument till varför ni inte vann!

Vi ses på Lugnet! 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter